Volledig scherm
De vondst werd gedaan aan de Paulus Potterstraat in Zutphen. © GinoPress B.V.

Hennepkwekerij gevonden na woningbrand in Zutphen

UpdateEen hennepkwekerij is afgelopen nacht opgerold in Zutphen. De hennepkwekerij kwam aan het licht na een woningbrand. De politie arresteerde twee verdachten.

De melding vond afgelopen nacht plaats. Kort voor 03.00 uur werd de politie gealarmeerd voor een alarm bij een school. In de straat roken agenten een brandlucht, die bleek afkomstig uit de kelder van een woning in de Paulus Potterstraat.

De brandweer bluste de brand in de woning. De brandweer had moeite om de brand te blussen. De brandweerlieden besloten een gat in de vloer te maken om de brand beter te bestrijden. In de aangrenzende ruimte werd de hennepkwekerij met 120 planten ontdekt, hierbij was ook sprake van het illegaal aftappen van stroom.

Na de ontdekking werden twee mannen van 43 en 42 jaar uit Zutphen gearresteerd. De 120 hennepplanten werden vernietigd. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. 

Burgemeester Annemieke Vermeulen besloot afgelopen jaar om een drugspand in dezelfde straat te sluiten. In maart werd bij een inval in het pand cocaïne, basecoke, xtc, hasj, amfetamine, wiet en een onbekend geldbedrag in beslag genomen. Vier jaar geleden werd in de Paulus Potterstraat ook al een hennepkwekerij ontdekt. De sneeuwval verraadde toen een hennepkwekerij. Een jaar eerder vond de politie ook al een hennepkwekerij in de Zutphense straat.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)