Volledig scherm
PREMIUM
Het Dagelijks Bestaan heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in De Mate op het terrein van GGnet. Frans Kamps voor het pand. De jeugdzorginstelling mag nu toch naar het Vitens-terrein aan de Weg naar Vierakker. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vitens-terrein in Zutphen

Jeugdzorginstelling Het Dagelijks Bestaan mag toch naar het terrein aan de Weg naar Vierakker verhuizen waar tot 2016 een waterwinstation van Vitens in gebruik was. De gemeente Zutphen gaat met de sloop van enkele gebouwen vanaf februari eerst het gebied bouw- en woonrijp maken. De verwachting is dat Het Dagelijks Bestaan daarna vanaf begin mei kan gaan bouwen en in september op de nieuwe plek van start zal gaan.

De instelling wil er weer een leef- en werkgemeenschap creëren voor vastgelopen jongeren. Dat had het voorheen al in een aantal arbeiderswoningen op de Voormars, maar die buurt moest plaatsmaken voor nieuwbouwwijk Noorderhaven. Het dagprogramma voor ongeveer dertig jongeren was daarom al langer ondergebracht in de Proeflokalen aan de Vispoortgracht. Twaalf jongeren woonden nog tot 1 augustus vorig jaar op de Voormars, daarna werd tijdelijke huisvesting op het terrein van GGZ-instelling GGNet in Warnsveld gevonden.