Ab Pongers vertelt zijn oorlogsverhaal op Bevrijdingsdag in woonzorgcentrum De Lunette in Zutphen, waar hij woont. Vanwege corona is de bijeenkomst niet openbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Ab Pongers vertelt zijn oorlogsverhaal op Bevrijdingsdag in woonzorgcentrum De Lunette in Zutphen, waar hij woont. Vanwege corona is de bijeenkomst niet openbaar. © Jeroen Jazet

Hoe Ab Pongers uit Eefde als 10-jarige jongen werd gered door een Duitse soldaat: ‘Hij is mijn heilige’

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag roepen bij Ab Pongers (87) elk jaar weer herinneringen op. ,,Heel sterk zelfs.’’ Het beeld van de Duitse soldaat die hem als 10-jarige jongen in Eefde in bescherming nam, staat in zijn geheugen gegrift. ,,Misschien had hij thuis ook wel een jongetje van 10.”

0 reacties

 1. Binnenbaden worstelen door corona om hoofd boven water te houden: in Zutphen ‘is de rek er wel bijna uit’
  PREMIUM
  1

  Binnenba­den worstelen door corona om hoofd boven water te houden: in Zutphen ‘is de rek er wel bijna uit’

  In binnenbaden begint de situatie vanwege corona nijpend te worden. Daar is momenteel alleen zwemles voor jeugd tot en met 12 jaar toegestaan. Recreatiezwemmen is er uit den boze en watersportverenigingen en baantjeszwemmers mogen nu louter in openluchtzwembaden aan de slag. De kosten bij de binnenbaden in Zutphen en Lochem lopen gewoon door, terwijl de inkomsten grotendeels uitblijven. De zorgen nemen toe.
 1. Rijd met ons mee over de gloednieuwe Europaweg
  Play

  Rijd met ons mee over de gloednieu­we Europaweg

 2. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede