Volledig scherm
PREMIUM
Henk draaide in maart helemaal door en trok gewapend het stadhuis van Zutphen binnen. Sindsdien zit hij vast. © Dagmar Heikens

Hoe kwam die ‘lieve Henk’ tot zo’n wanhoopsdaad in Zutphen?

Met een keukenmes, explosieven en een gaspistool op zak stapte de 31-jarige Henk het stadhuis van Zutphen binnen. Typisch Henk, weten mensen om hem heen. Hij is een vriendelijke, lieve jongen, maar zonder hulp gaat het mis. Waarom joeg Henk de ambtenaren de stuipen op het lijf? En wat moet er nu met hem gebeuren? Zelf weet hij het wel: ,,Geef mij maar een spuitje.’’

Op 29 maart knapt er iets in het hoofd van Henk (31). Gewapend trekt hij naar het Zutphense stadhuis waar hij ambtenaren verbaal de stuipen op het lijf jaagt. Henk zit nu in de gevangenis in Lelystad en heeft spijt van zijn ‘wanhoopsdaad’. Hoe kon het zover komen?

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.