Volledig scherm
PREMIUM
Het Zutphense dweilorkest 't Spul(t) is hofleverancier van krijgsgezangen voor de Oranje Leeuwinnen tijdens het WK in Frankrijk. © Eigen foto

Hofleverancier van krijgsliederen voor Oranje Leeuwinnen komt uit Zutphen

Pal voor een uitzending van Jinek dankten tevreden spinnende Oranje Leeuwinnen het Zutphense dweilorkest voor zijn steun op weg naar de Europese titel van 2017. En dus vormt klaroengeschal van ‘t Spul(t) ook de rugwind tijdens het WK voor vrouwen in Frankrijk. Te beginnen vanmiddag in Le Havre. Aanvalluh!!!

Wiet Verschure zorgt er niet alleen als penningmeester voor dat 't Spul(t) kan blijven spelen, maar ook als contactpersoon richting KNVB. De bond heeft het dweilorkest vriendelijk doch dringend verzocht om naar Frankrijk te gaan. Aldaar wacht de Zutphenaren de schone taak om krijgsliederen van supporters muzikaal aan te zwengelen. Zowel in de optocht vóór als in het stadion tíjdens elke wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen. Als het effe kan totdat deze als laatsten juichen en wederom een cup richting zwerk heffen.

  1. Hitterecord uit Warnsveld houdt stand onder de ogen van Warnsveldse scholieren
    PREMIUM
    video

    Hittere­cord uit Warnsveld houdt stand onder de ogen van Warnsveld­se scholieren

    Sneuvelt het nationale hitterecord uit 1944 gemeten in Warnsveld wel of niet. Scholieren van het Isendoorn College in Warnsveld keken met eigen ogen bij het weerstation op het dak van de school of het record van 38,6 graden zou sneuvelen. Het record hield stand. Ook in Warnsveld zelf. Op het dak was het afzien in de brandende zon, maar de temperatuur liep niet verder op dan 37,1 graden Celsius.