Hondenkenner Martin Gaus over teruggevonden teckel Limo: ‘Ze went waarschijnlijk snel bij oude baasjes’

Het is natuurlijk een tranentrekker van jewelste; teckel Limo (14) die na elf jaar wordt herenigd met zijn baasjes Ron en Sandra Joling uit Warnsveld. Maar wat doet dat met Limo zelf? Herkent-ie ze nog wel? En wat als degene opduikt die hem nu is kwijtgeraakt? Hondenkenner Martin Gaus uit Lelystad geeft antwoord.

Meneer Gaus, kent u de casus van Limo?
Martin Gaus: ,,Zo ongeveer. Een teckel die na zoveel jaar terugkeert bij oude eigenaar, toch?’’

Limo verdween elf jaar geleden op driejarige leeftijd uit Warnsveld. Hij is onlangs verwaarloosd teruggevonden in Gaanderen met klitten in zijn vacht, een abominabel gebit, een blaasontsteking en ontstoken oren.
,,Dat zegt niet alles over verwaarlozing, hoor. Honden van die leeftijd kunnen er zo aan toe zijn. Misschien heeft hij op een boerderij geleefd. Veertien jaar is toch wel de maximumleeftijd. Limo leeft in bonustijd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn
    PREMIUM
    Video

    In ‘The Voice’ schitteren­de Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

    Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk. Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.”