Volledig scherm
Een reusachtige verlichte kerstboom sierde twee jaar geleden de Groenmarkt in Zutphen. © Archieffoto Ronny te Wechel

Horeca-ondernemers in Zutphense binnenstad regelen zelf een grote kerstboom

Horeca-ondernemers op de Groenmarkt in Zutphen hebben de handen ineengeslagen en plaatsen dinsdag zelf een grote kerstboom op het horecaplein. Eerdere jaren zette de gemeente Zutphen in december een kerstreus neer. Daar komt dit jaar een einde aan.

‘Zo wil je als stad natuurlijk niet in de krant staan’, delen vijf horeca-ondernemers gezamenlijk op social media. Hiermee doelen zij op het bericht in de Stentor dat de gemeente Zutphen gaat bezuinigen op kerstbomen. Door vier grote verlichte kerstbomen in de gemeente niet meer neer te zetten bespaart Zutphen 3700 euro.

Kerstsfeer op de Groenmarkt

Café Camelot en de restaurants Toro, de Wijnhuistoren, Sultani en Rocca hebben gezamenlijk een metershoge kerstboom geregeld. De ondernemers op de Groenmarkt willen het horecaplein daarmee in de decembermaand in kerstsferen houden. Het Zutphense bedrijf Kamphuis Hoogwerkers heeft de horecaondernemers aangeboden om de kerstboom op te tuigen.

De afgelopen jaren plaatste de gemeente grote kerstbomen in de Stationsstraat en op de Groenmarkt. Daarnaast zette de gemeente ook kerstbomen op de dierenweide in Warnsveld en bij het standbeeld van de Wandelende Man in De Hoven.