PREMIUM
Horecaondernemers uit Zutphen kunnen rekenen op hulp van gemeente: ‘Kijken wat haalbaar is’
Kroeggangers en mensen die ergens een hapje gaan eten zijn er al tijden niet meer. De kosten blijven daarentegen doorlopen. Veel horecaondernemers hebben het zwaar tijdens de coronacrisis en de vraag is hoelang de beperkingen door de coronamaatregelen nog voor hen blijven gelden. De gemeente Zutphen komt horecaondernemers daarom financieel tegemoet.
Delen per e-mail
Horecaondernemers hoeven voorlopig in elk geval geen precario te betalen. Dat is een bedrag dat aan de gemeente betaald wordt om als horecaondernemer je terras uit te mogen zetten. Per jaar ontvangt de gemeente Zutphen normaal gesproken zo’n 90.000 euro aan precario.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Opvallende ijsvogel gespot in Leuvenheim: ‘De ijsvogel houdt helemaal niet van ijs’
De kleurrijke verschijning van de ijsvogel geeft zelfs de somberste dag een lichtpuntje. Marleen Scholten zag en fotografeerde er vorige week een in haar tuin in Leuvenheim. Vijf vragen aan de Lochemse vogelkenner Hans van Hoorn (70) over deze tropisch aandoende vogel met zijn winterse naam. -
PREMIUMvideo
Weer of geen weer, pannenkoekenhuis uit Brummen blijft gewoon bezorgen dankzij trekkers
Een warme pannenkoek, thuisbezorgd met een trekker. Pannenkoekenhuis Reuvershoeve uit Brummen laat zich niet tegenhouden door de sneeuw. Vanavond gaan enkele boeren uit de omgeving van het pannenkoekenhuis er met hun trekker op uit om warme pannenkoeken thuis af te leveren. -
PREMIUM
Agressieve Zutphense boer krijgt taakstraf voor bedreigen wandelaars op het Kerkpad
De Zutphense boer Hans van S. heeft een taakstraf van 80 uur gekregen voor het bedreigen van een groepje hardlopers en een wandelaar. Hij scheerde rakelings langs hen met zijn tractor, waardoor ze dachten dat hij op ze inreed. -
PREMIUM
Vader en zonen openen biologische afhaaltoko: ‘Wij zijn uniek in de wereld’
ARNHEM/ ZUTPHEN- Indonesische gerechten biologisch maken en tóch de authentieke smaak behouden. Dat is de gedachte van de mannen van familiebedrijf BioToko. In mei openen ze in de Turfstraat een Arnhems filiaal. -
PREMIUMInteractie kaart & Video
Zutphen is in een hevige strijd verwikkeld met de gans, maar denkt nu de oplossing te hebben
Voetpaden vol ganzenpoep, kaalgevreten grasvelden en oneindig lang gekwaak. De laatste drie jaar is de ganzenoverlast in Zutphen groot. Ingrijpen is nauwelijks mogelijk, de gans is namelijk een beschermde diersoort. Na jaren van steeds groter wordende overlast denkt Zutphen nu de oplossing te hebben.
-
PREMIUM
Corona maakt de ruime Achterhoek aantrekkelijker om te wonen, er is toch twijfel of die trend zal doorzetten
Gemeenten als Lochem en Brummen verwachten met de bouw van 1300 en 900 woningen de komende tien jaar een stevige bevolkingsgroei. De Achterhoek lijkt vanwege de normalisering van het thuiswerken steeds geliefder onder randstedelingen te worden. Maar de laatste demografische prognoses van Zutphen, die geen rekening houden met corona, zeggen wat anders. Het bewonersaantal van de populaire stad stijgt slechts met 1000 inwoners. Is deze prognose achterhaald? ,,De komende twee jaren worden interessant.’’ -
PREMIUM
Schaatsen op natuurijs? Het mag volgende week, maar graag op afstand en zónder koek en zopie
Met de langdurige vorstperiode voor de deur, gaat het flink kriebelen bij de schaatsers. De lokroep van natuurijs is voor hen haast niet te weerstaan. Maar is dat volgende week wel mogelijk gezien de coronacrisis? Ja hoor, zeggen de gemeenten in de regio Zutphen/Achterhoek. Maar dan wel onder strikte voorwaarden. -
PREMIUM
Dronefotograaf Steven de Vries heeft smaak weer te pakken: zo zien de vogels winters Zutphen
De Zutphense dronefotograaf Steven de Vries zette zijn hobby een jaar lang op een laag pitje. Tot het winter werd in zijn stad. Toen kon Steven de verleiding niet weerstaan en maakte hij met zijn drone een wonderschone fotoserie van de witte Zutphense wereld.