Volledig scherm
PREMIUM
columniste phaedra © Vakfoto Van Der Beek

,,Ik hoef geen trio met twee zwarte mannen”

Phaedra Werkhoven schrijft iedere zaterdag een column over wat haar bezighoudt

Naar een concert van Madonna gaan, scheiden, emigreren, iets met twee zwarte mannen, zoenen met een meisje, een racefiets kopen, trouwen, een bril nemen, bij Frans Bauer chinees eten, nog een kleine nemen, vreemdgaan, een geslachtsoperatie, het is een greep uit de suggesties van mijn twittervolgers. Ik tweette dat ik woensdag iets zou gaan doen, wat ik 35 jaar geleden al gedaan zou moeten hebben.  En zij mochten raden wat.

 1. Nationale brandweertitel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’
  PREMIUM
  Video

  Nationale brandweer­ti­tel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’

  Het is feest bij het Zutphense brandweerkorps. Zes spuitgasten uit de Hanzestad behaalden afgelopen zaterdag in Harskamp de Nederlandse titel in de landelijke TAS-HD klasse. Het Zutphense brandweerteam presteerde bij het bestrijden van een in scene gezette brand het beste van de negen finalisten en leverde in de persoon van Martijn van der Linde (37) tevens 's lands beste bevelvoerder. Ook in 2010 legden de Zutphense brandweerlieden beslag op de titel.
 2. Dwergteckel Takkie doodgebeten door bullmastiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’
  PREMIUM
  Video

  Dwergtec­kel Takkie doodgebe­ten door bullmas­tiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’

  Een heerlijke, zonnige wandeling met haar hond door het Veldesebos aan de rand van Warnsveld. Dat was afgelopen donderdagmiddag het plan van Tineke Kloosterboer uit Zutphen. Maar het uitje met haar dwergteckel Takkie veranderde in een complete nachtmerrie. Voor haar ogen werd de teckel doodgebeten door een andere hond. ,,Ik blijf die film maar afspelen in mijn hoofd.’’