Volledig scherm
PREMIUM
Harold Esman (links) en medewerker Michel Moerkerken, nu nog tussen de dummy’s, maar straks ligt deze bunker vol met vuurwerk. © Arjan Gotink

In één klap de grootste vuurwerkhandelaar van Zutphen

Na jaren absentie is het straks weer mogelijk vuurwerk te kopen aan het Polplein in Zutphen. Eigenaren Joyce Aalbers en Harold Esman van kringloopwinkel Re-Sell stuitten bij toeval op vuurwerkbunkers in hun magazijn. ,,We hadden geen idee. Het schijnen de grootste uit de omgeving te zijn.”

De kringloopwinkel opende zo’n vier maanden geleden de deuren. Een collega ondernemer van het Polplein wees de twee op de aanwezigheid van de vuurwerkbunkers, speciale ruimtes om veilig consumentenvuurwerk op te mogen slaan. Een ‘toevalstreffer’ noemt Esman het. Ervaring met het verkopen van vuurwerk hebben ze niet, ze zitten ruim twee decennia in het kringloopwezen. ,,Maar ik ben een echte liefhebber”, zegt Esman, die er wel handel in ziet.

  1. IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’
    PREMIUM

    IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’

    Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”