Intertoys verdwijnt in Achterhoek, maar er zijn kansen voor ondernemers

VideoZutphen en de Achterhoek verliezen de Intertoys winkels. De twee vestigingen in Zutphen worden ondanks de doorstart met de Portugese investeerder Green Swan toch gesloten. Voor de filialen in Lochem, Eibergen, Lichtenvoorde en Doetinchem valt ook het doek. ,,Maar dit biedt ook kansen,’’ denkt de Zutphense binnenstadsmanager Remco Feith.

De harde wind die het land al de hele week teistert maakt van de straten in de historische Zutphense binnenstad tochtige doorgangen. Druk op straat is het daarom niet. Zelfs niet met de fikse kortingen tot en met 30 procent in de twee Intertoys winkels.

  1. Kinderdagverblijven Zutphen gaan voorlopig nog geen niet ingeënte kinderen weren
    PREMIUM

    Kinderdag­ver­blij­ven Zutphen gaan voorlopig nog geen niet ingeënte kinderen weren

    Zutphen staat bekend om haar lage vaccinatiegraad. Onlangs werd bekend dat op dit moment 84,9 procent van de inwoners is gevaccineerd. De overheid is bezig nieuw beleid te maken, dat tegen het einde van dit jaar wordt verwacht. Is er straks de mogelijkheid niet ingeënte kinderen van kinderdagverblijven te weren, of komt er zelfs een vaccinatieplicht? Kinderdagverblijven in Zutphen gaan, in tegenstelling tot instellingen elders in het land, voorlopig nog niet weren.