Leerlingen van het Staring College in Lochem begonnen gisterochtend aan hun schoolexamens. De school heeft de toetsen voor vandaag per direct stopgezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Staring College in Lochem begonnen gisterochtend aan hun schoolexamens. De school heeft de toetsen voor vandaag per direct stopgezet. © Staring College

Isendoorn en Carmel College stellen schoolexamens op laatste moment uit

updateHet Isendoorn College in Warnsveld heeft op het laatste moment besloten de schoolexamens, die vandaag zouden beginnen, af te gelasten. Datzelfde doet het Carmel College Salland in Raalte. Steeds meer scholen volgen het advies van de onderwijsorganisaties.

De onderwijsbonden en de VO-raad riepen gisteren op om de voorbereidende toetsen op de examens niet meer af te nemen. Veel middelbare scholen in Nederland hebben deze toetsen op het programma voor deze en komende week. Daarbij zijn de ruimtes zodanig ingericht dat er anderhalve meter afstand is. Ouders, leerlingen en docenten lieten gisteren - veelal via sociale media - desondanks weten de samenkomst van veel leerlingen op de scholen risicovol te vinden in verband met het coronavirus. 

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’