Volledig scherm
PREMIUM
Jasmien de Wit (14) maakt samen met haar hulptroepen een keten van waxinelichtjes om de deelnemers aan de Roparun op weg naar Zutphen te ondersteunen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Jasmien (14) uit Zutphen verlicht deelnemers Roparun met duizend waxinelichtjes

De jaarlijkse Roparun, de Europese estafetteloop waarvan de opbrengst is bedoeld om kankerpatiënten te steunen, deed in de nacht van zondag op maandag traditiegetrouw Zutphen aan. Wat een happening was het. Onder meer dankzij de Zutphense scholiere Jasmien de Wit en haar hulptroepen.

Zutphen ligt op de route tussen Hamburg en Rotterdam. In de nachtelijke uren komen de tientallen lopers door de stad. Bij de gemeentegrens met Lochem, waar de Almenseweg overgaat in de Kapperallee, troffen ze meteen de eerste waxinelichtjes aan weerszijden van het brede fietspad dat naar Warnsveld leidt. Jasmien de Wit (14) uit Zutphen had ze daar met haar vader Zweitse, moeder Marianne, vriendin Noora en twee buren neergezet. Duizend in totaal.

  1. Hitterecord uit Warnsveld houdt stand onder de ogen van Warnsveldse scholieren
    PREMIUM
    video

    Hittere­cord uit Warnsveld houdt stand onder de ogen van Warnsveld­se scholieren

    Sneuvelt het nationale hitterecord uit 1944 gemeten in Warnsveld wel of niet. Scholieren van het Isendoorn College in Warnsveld keken met eigen ogen bij het weerstation op het dak van de school of het record van 38,6 graden zou sneuvelen. Het record hield stand. Ook in Warnsveld zelf. Op het dak was het afzien in de brandende zon, maar de temperatuur liep niet verder op dan 37,1 graden Celsius.