Volledig scherm
PREMIUM
Vijftig jaar lang diende Sportpark Helbergen als thuishaven voor verschillende Zutphense voetbalverenigingen. Binnen een paar jaar moet de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen volgebouwd staan met luxe woningen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Je eigen huis bouwen op Zutphense voetbalvelden waar Johan Cruijff in actie kwam

Geïnteresseerden die op Park Helsbergen willen wonen, mogen zelf aan de slag om een woning te ontwikkelen. De gemeente Zutphen heeft besloten het grootste deel van de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen uit te geven aan kopers die zelf hun grondkavel kopen of pachten en een architect kiezen om op die manier zoveel mogelijk zelf in de hand te hebben hoe de woning eruit komt te zien.

Een zelf ontworpen vrijstaande woning of een forse twee-onder-één-kapper op de plek waar Johan Cruijff in de jaren negentig zijn spelers van FC Barcelona liet schitteren. Het braakliggende terrein van de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen moet als het aan college van burgemeester en wethouders (B en W) ligt een mengelmoes worden van vrijstaande woningen, forse twee-onder-één-kappers en luxe bungalows. Luxe woningen die bewoners zelf mogen ontwikkelen.

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.