Vijftig jaar lang diende Sportpark Helbergen als thuishaven voor verschillende Zutphense voetbalverenigingen. Binnen een paar jaar moet de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen volgebouwd staan met luxe woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijftig jaar lang diende Sportpark Helbergen als thuishaven voor verschillende Zutphense voetbalverenigingen. Binnen een paar jaar moet de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen volgebouwd staan met luxe woningen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Je eigen huis bouwen op Zutphense voetbalvelden waar Johan Cruijff in actie kwam

Geïnteresseerden die op Park Helsbergen willen wonen, mogen zelf aan de slag om een woning te ontwikkelen. De gemeente Zutphen heeft besloten het grootste deel van de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen uit te geven aan kopers die zelf hun grondkavel kopen of pachten en een architect kiezen om op die manier zoveel mogelijk zelf in de hand te hebben hoe de woning eruit komt te zien.

  1. Brummense melkveehouder deelt succesrecept voor gezonde melk
    PREMIUM

    Brummense melkveehou­der deelt succesre­cept voor gezonde melk

    Vlinderbloemige planten, rode klaver, mestwormen, lieveheersbeestjes en boerenzwaluwen. De diversiteit aan planten en dieren die melkveehouder Jan Willem Breukink dagelijks tegenkomt op zijn land in Brummen is groot. Het is het resultaat van zijn overstap op natuurinclusieve landbouw. Hij wordt in deze aanpak gesteund door de gemeente Brummen die zich deze week heeft aangesloten bij het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland.