Johan en Paul stoppen na 34 jaar met restaurant Galantijn, een periode vol uiteenlopende smaken
Het is mooi geweest, na 34 jaar. De nestors van de Zutphense restaurantwereld stoppen na de jaarwisseling met hun zaak Galantijn. Gastheer Johan van der Garde (69) en kok Paul Nijhof (67), zakencompagnons én levenspartners, willen meer vrije tijd en vaker op vakantie, nu ze nog fit genoeg zijn om daarvan te genieten. Johan en Paul kijken terug op 34 jaar koken, opdienen en genieten. We serveren hun terugblik in de vorm van een menu. De twee verdelen hun verhaal in periodes en kiezen voor elke fase van hun eigen kaart een of meerdere gerechten die daar het beste bij passen.
Het begin, 1986: Scampi piri piri
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
MET VIDEO
Brand in papieropslag van recyclingbedrijf in Zutphen: ‘Wordt nog wel een klusje’
Er woedt een brand bij recyclingbedrijf Van Gelder in Zutphen. Een buitenopslag met geperst papier heeft vlam gevat. De rook is tot in de wijde omgeving te zien. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
PREMIUM
Lastig oefenexamen op Kompaan College? Stuur screenshot naar docent en je krijgt uitlegfilmpje: ‘Winst voor het onderwijs’
Dat corona naast een hoop ellende toch ook wat goeds heeft gebracht, merken nu ook de docenten die eindexamenleerlingen begeleiden. Dit zijn de dagen waarin die leerlingen veelal thuis nog hard aan het blokken zijn voor de eindexamens. ,,Voorheen hadden docenten en leerlingen dan weinig contact meer, nu krijgen docenten met regelmaat nog even een vraag om wat extra uitleg”, zegt directeur Roos Willemsen van het Kompaan College Zutphen-Vorden. -
PREMIUM
Zutphense idealisten barsten na tien jaar van de energie: nu huurders nog duurzaam krijgen
Het is meivakantie. Balie en kantoor van Zutphen Energie (ZE), waar het er normaliter energiek aan toe gaat, zijn onbezet. Voorzitter Wouter van den Wall Bake doet de deur aan de Overwelving van het slot en neemt binnen plaats aan de grote tafel. Klaar om te vertellen over het tienjarig bestaan van de coöperatie.
-
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Fietsster in Zutphen gewond door aanrijding met auto
Een automobilist in Zutphen heeft vanavond een ongeluk veroorzaakt door geen voorrang te verlenen aan een dame op de fiets. Daardoor raakte zij gewond. -
PREMIUM
Grote Zutphense bedrijven willen uitgediepte Industriehaven: ‘Was reden naar Zutphen te komen’
Geen legio vrachtwagens over de snelweg A1, maar vrachtschepen over de IJssel is wat meerdere grote bedrijven op het Zutphense bedrijventerrein De Mars willen. Ze pleiten daarom voor het uitdiepen van de Industriehaven. Op dit moment kunnen grote vrachtschepen daar onmogelijk binnenvaren. ,,De waterstand is vaak te laag.’’