Johan en Paul stoppen na 34 jaar met restaurant Galantijn, een periode vol uiteenlopende smaken

Het is mooi geweest, na 34 jaar. De nestors van de Zutphense restaurantwereld stoppen na de jaarwisseling met hun zaak Galantijn. Gastheer Johan van der Garde (69) en kok Paul Nijhof (67), zakencompagnons én levenspartners, willen meer vrije tijd en vaker op vakantie, nu ze nog fit genoeg zijn om daarvan te genieten. Johan en Paul kijken terug op 34 jaar koken, opdienen en genieten. We serveren hun terugblik in de vorm van een menu. De twee verdelen hun verhaal in periodes en kiezen voor elke fase van hun eigen kaart een of meerdere gerechten die daar het beste bij passen.

  1. Lastig oefenexamen op Kompaan College? Stuur screenshot naar docent en je krijgt uitlegfilmpje: ‘Winst voor het onderwijs’
    PREMIUM

    Lastig oefenexa­men op Kompaan College? Stuur screenshot naar docent en je krijgt uitlegfilm­pje: ‘Winst voor het onderwijs’

    Dat corona naast een hoop ellende toch ook wat goeds heeft gebracht, merken nu ook de docenten die eindexamenleerlingen begeleiden. Dit zijn de dagen waarin die leerlingen veelal thuis nog hard aan het blokken zijn voor de eindexamens. ,,Voorheen hadden docenten en leerlingen dan weinig contact meer, nu krijgen docenten met regelmaat nog even een vraag om wat extra uitleg”, zegt directeur Roos Willemsen van het Kompaan College Zutphen-Vorden.