Jongeren in actie voor betere skatebaan in Zutphen: ‘Gevaarlijk voor beginners, saai voor gevorderden’

videoDe drukbezochte skatebaan Canyon in Zutphen is na 13 jaar toe aan vernieuwing, vindt een groep jongeren die zich daar elke dag in het zweet oefent. De baan is te moeilijk voor ultieme beginners, terwijl de gevorderden zich beginnen te vervelen. Daar komt bij dat het ontwerp gevaarlijk is voor de nieuwe en populaire discipline met steps. De jongens hebben online een petitie gestart. 

De BMX-fietser Ian Sepólveola schiet op hoge snelheid naar een schans en lanceert zich meters de lucht in. De ‘trick’ die hij in de lucht probeert uit te halen zullen we nooit weten. Hij komt niet goed uit en in de lucht laat hij zijn fiets los. Die stuiter met radslagen over de betonnen skatebaan. Sepólveola landt soepel als een kat op zijn voeten. Alle waaghalzen die hun eigen tricks oefenen halen hun schouders op. Vallen, schaafwonden en blessures, ach, dat hoort erbij.

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’