Jongeren in actie voor betere skatebaan in Zutphen: ‘Gevaarlijk voor beginners, saai voor gevorderden’

videoDe drukbezochte skatebaan Canyon in Zutphen is na 13 jaar toe aan vernieuwing, vindt een groep jongeren die zich daar elke dag in het zweet oefent. De baan is te moeilijk voor ultieme beginners, terwijl de gevorderden zich beginnen te vervelen. Daar komt bij dat het ontwerp gevaarlijk is voor de nieuwe en populaire discipline met steps. De jongens hebben online een petitie gestart. 

De BMX-fietser Ian Sepólveola schiet op hoge snelheid naar een schans en lanceert zich meters de lucht in. De ‘trick’ die hij in de lucht probeert uit te halen zullen we nooit weten. Hij komt niet goed uit en in de lucht laat hij zijn fiets los. Die stuiter met radslagen over de betonnen skatebaan. Sepólveola landt soepel als een kat op zijn voeten. Alle waaghalzen die hun eigen tricks oefenen halen hun schouders op. Vallen, schaafwonden en blessures, ach, dat hoort erbij.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.