Jongeren in Zutphen kunnen massaal op City Quest, vier jonge Zutphenaren proberen de tocht uit

VIDEOOm na de lange coronalockdown ook iets leuks voor de jeugd te bieden, mogen 400 jongeren uit Zutphen gratis op City Quest. Deze ‘escape-tocht’ door het centrum van Zutphen met pittige opdrachten, is voor iedereen vanaf 12 jaar uit te voeren. Berend Hamstra (12), Rosan Veldhuizen (14), Laura van Eijk (13) en Laura Hamstra (10) proberen de tocht uit. 

 1. Weg vrij voor achthonderd leerlingen in gloednieuw schoolgebouw aan rand van centrum Zutphen
  PREMIUM

  Weg vrij voor achthon­derd leerlingen in gloednieuw schoolge­bouw aan rand van centrum Zutphen

  De gemeente Zutphen ziet geen enkel bezwaar voor de verhuizing van de achthonderd leerlingen van het Kompaan College naar de nieuwbouwwijk Noorderhaven. De leerlingen van beroepsgericht onderwijs en mavo zitten nu nog op twee verschillende locaties elders in de stad. Als het aan schooldirecteur Roos Willemsen ligt krijgen de leerlingen vanaf de zomer van 2023 les in een gloednieuwe school op het voormalige Flamco-Terrein.
 2. Dit drietal hoopt de Eerbeekse kunst- en cultuursector naar een hoger niveau te tillen: ‘Een klein museum, een festival, we hebben veel dromen’
  PREMIUM
  Video

  Dit drietal hoopt de Eerbeekse kunst- en cultuursec­tor naar een hoger niveau te tillen: ‘Een klein museum, een festival, we hebben veel dromen’

  Wat krijg je als je een museumgids, een binnenhuisarchitect en een organisator van goedbezochte markten in de regio bij elkaar zet? Een bruisend Eerbeek. Tenminste, dat hopen Ineke van Elk, Geke Luca en Henk Steinvoort. Samen bundelen ze hun krachten om van landhuis ‘Huis te Eerbeek’ hét culturele centrum van Eerbeek te maken.