Volledig scherm
PREMIUM
© Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Joop (67) noodgedwongen weg uit poortgebouw Zutphense begraafplaats: ‘Met pijn in het hart’

Tien jaar lang was hij als poortgebouwbewoner hét gezicht van de monumentale R.K. Begraafplaats in Zutphen. Hij tekende verhalen op, gaf rondleidingen en hield toezicht. Noodgedwongen woont Joop Jansen (67) nu met zijn vrouw Yvonne in Borculo. 

Het monumentale poortgebouw van de RK Begraafplaats aan de Warnsveldseweg in Zutphen staat er leeg bij deze januarimaand. De vaste bewoners Joop en Yvonne Jansen zijn eind december vertrokken. ,,Met pijn in het hart, vanwege de gezondheid van mijn vrouw’’, zegt Jansen. ,,We wonen nu noodgedwongen gehuurd in Borculo.’’ 

  1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.