Volledig scherm
PREMIUM
De Polsbroekpassage in Zutphen © Google

Juridisch Loket voor gratis juridisch advies vertrekt uit Zutphen

Inwoners van Zutphen kunnen vanaf mei niet meer in de Polsbroekpassage terecht voor gratis juridisch advies. Het Juridisch Loket, onderdeel van het ministerie van justitie en veiligheid, vertrekt uit Zutphen. Er blijft hooguit een veel kleiner servicepunt over.

Gratis juridisch advies over ontslag, uitkeringen, toeslagen of arbeidsovereenkomsten. Zutphenaren konden hier jarenlang voor terecht in de Polsbroekpassage. In mei komt hier een einde aan. Het Juridisch Loket verhuist de vestiging in Zutphen, waardoor de dichtstbijzijnde vestiging in Arnhem is. Het Juridisch Loket kijkt wel naar de mogelijkheid om een nieuwe vestiging in Deventer te openen en een veel kleiner servicepunt ergens in Zutphen te openen.

 1. 80.000 euro verlies, maar FC Zutphen raakt niet in paniek: ‘Die cijfers had ik niet moeten noemen’
  PREMIUM

  80.000 euro verlies, maar FC Zutphen raakt niet in paniek: ‘Die cijfers had ik niet moeten noemen’

  Hij is nog geen twee maanden voorzitter, toch had Herman Tuininga tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Zutphen afgelopen weekend een duidelijke boodschap. Op sportief vlak gaat het ‘niet verkeerd’ met de voetbalclub, maar financieel moet het beter. Met een verlies van 80.000 euro over de afgelopen twee jaren is er werk aan de winkel. Maar paniek? Daar is volgens de preses geen sprake van.
 2. Hackpoging Zutphen: de digitale deur stond wijd open bij honderden bedrijven, instellingen en gemeentes
  PREMIUM

  Hackpoging Zutphen: de digitale deur stond wijd open bij honderden bedrijven, instellin­gen en gemeentes

  Hackers hebben dagenlang alle ruimte gekregen om toe te slaan op netwerken van honderden overheidsorganen, instellingen en bedrijven in Nederland. Meer dan een weekend lang heeft bij veel netwerken de deur opengestaan door een beveiligingslek in toegangsportaal Citrix. De gemeente Zutphen en het ziekenhuis in Leeuwarden zijn er het slachtoffer van geworden. ,,Zij zijn niet de enige. Dit is het topje van de ijsberg.”