De Zutphense student Justin Schiltman ging voor zijn studie naar Zimbabwe, niet wetende dat het coronavirus zou uitbreken. Nu maakt hij van de nood een deugd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zutphense student Justin Schiltman ging voor zijn studie naar Zimbabwe, niet wetende dat het coronavirus zou uitbreken. Nu maakt hij van de nood een deugd. © Justin Schiltman

Justin (21) uit Zutphen liet terugvlucht naar Nederland aan zich voorbijgaan en helpt Zimbabwanen nu aan voedsel

Vol reislust trok student Justin Schiltman (21) uit Zutphen begin februari naar Zimbabwe om in twee maanden over de cultuur en het lokale zakenleven te leren. En toen kwam de coronacrisis. Hij kon terug naar Nederland, maar besloot te blijven om de lokale bevolking te helpen. Want dat is hard nodig.  

Het duurde even voordat het coronavirus ook Zimbabwe bereikte, maar toen het er eenmaal was stond Justin Schiltman voor een groot dilemma. De 21-jarige student aan Team Academy in Amsterdam was goed en wel in Afrika toen hij de mogelijkheid kreeg om veilig terug te keren naar Nederland.

Maar hij besloot anders. ,,Ik zit hier toch, dus dan wil ik zo veel mogelijk helpen. Het kan niet zo zijn dat ik hier lekker vakantie vier terwijl een paar kilometer verderop mensen hun best moeten doen om te overleven.’’