Volledig scherm
PREMIUM
Welzijnsorganisatie was de redding voor Zutphenaar Demian Fijma (rechts). Sociaal werker Niek Wösten (links) hielp hem er weer bovenop. © Arjan Gotink

Kan iemand als Demian nog geholpen worden als Zutphen welzijnsorganisatie Perspectief omvormt?

Sociaal werkers van Perspectief zitten met de handen in het haar. Door het miljoenentekort van Zutphen moet Perspectief 800.000 euro per jaar inleveren. De gemeente Zutphen wil het met de welzijnsorganisatie over een andere boeg gooien. Hoe? Dat is nog niet duidelijk. Sociaal werkers hebben geen idee of inwoners als Demian Fijma nog wel langer geholpen kunnen worden. De Zutphenaar kreeg zijn leven juist door Perspectief weer op de rit.

,,Perspectief is een redding voor mij geweest. Ik heb geen idee of het me was gelukt er zo voor te staan als nu zonder deze organisatie.’’ Demian Fijma kwam twee jaar geleden bij toeval in contact met de welzijnsorganisatie Perspectief, die jaarlijks 1200 Zutphense inwoners ondersteunt vanuit de sociale wijkteams. De 35-jarige Zutphenaar woont in de Zuidwijken, had schulden en kwam na een kruisbandblessure in de ziektewet. Nadat hij weer begon te werken gooide een nieuwe knieblessure wederom roet in het eten. Zijn inkomen zag hij steeds verder slinken en uiteindelijk kwam de Zutphenaar zonder werk te zitten.