Engelen in Doetinchem.
Volledig scherm
Engelen in Doetinchem. © Google Streetview

Kans groot dat schoenwinkel Engelen in Doetinchem blijft

DOETINCHEM - De kans is groot dat de schoenwinkel van het failliete Engelen Schoenen in Doetinchem behouden blijft voor de stad. Een schoenmodeketen heeft interesse. Wel verdwijnt de naam Engelen.

Bij curator Michiel Vriezekolk (Voorink Advocaten) heeft zich één partij gemeld met serieuze plannen voor de locaties van het failliete Engelen Schoenen in Zutphen, Zwolle, Deventer, Amersfoort en de Boliestraat in Doetinchem. Het betreft geen volledige overname, benadrukt Vriezekolk. ,,Deze partij gaat alleen voor de panden en de inventaris. In de website, de goodwill en de naam Engelen hebben ze geen interesse.”

Personeel

Vriezekolk heeft ‘goede hoop’ op positief nieuws. De curator verwacht dat ‘een groot deel’ van het personeel straks aan de slag kan bij de keten. Op dit moment zijn er nog gesprekken met de pandeigenaren gaande. ,,De panden zitten niet in de failliete boedel’’, legt Vriezekolk uit. ,,Dus de overnemende partij moet met elke pandeigenaar afzonderlijk een huurovereenkomst zien af te sluiten. Daar heb ik als curator niet zoveel invloed op.”

Als de partijen er snel uitkomen, dan verwacht Vriezekolk dat de winkels binnen afzienbare tijd weer open kunnen. Nadat Engelen failliet ging, hebben elf kandidaten zich aangeboden voor een overname, bevestigt Vriezekolk. Uiteindelijk hebben drie partijen een bod uitgebracht.      

Familiebedrijf

Engelen Schoenen is een Zutphens familiebedrijf, opgericht in 1904. In 1995 werd de zaak overgenomen door drie zonen en sinds 2017 had Theo Engelen de leiding. Hij zag zich begin februari genoodzaakt het faillissement aan te vragen. Op dit moment is alleen de vestiging in Zutphen nog open.  

  1. In de voetsporen van onze bevrijders: Zutphen, een nachtmerrie voor de Canadezen
    PREMIUM
    Podcast

    In de voetsporen van onze bevrijders: Zutphen, een nachtmer­rie voor de Canadezen

    De Canadezen die Zutphen moesten bevrijden hadden nog nooit van de stad gehoord, toen ze vanuit het zuidoosten aan de belegering ervan begonnen. Na een week van loodzware gevechten tegen bloedfanatieke, veelal piepjonge nazi’s zouden ze Zutphen nooit meer vergeten. Onze verslaggever, historicus Niek Megens trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 4: de lange week in Zutphen.