Volledig scherm
PREMIUM
Kapper Samir Butros knipt al drie jaar lang iedere donderdag het haar van daklozen in zijn zaak Nineveh aan de Groenmarkt in Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Kapper Samir uit Zutphen knipt daklozen gratis: ‘Ze hebben het al moeilijk genoeg’

Samir Butros runt een succesvolle kapperszaak aan de Groenmarkt in Zutphen. En dat terwijl niet alle klanten betalen nadat ze keurig geknipt de deur uitlopen. Een keer per week worden bij Nineveh namelijk daklozen gratis van een nieuw kapsel voorzien. ,,Een daad van liefde voor kwetsbaren, die het al moeilijk genoeg hebben.”

Samir weet hoe het is om geen dak boven zijn hoofd te hebben, dat mensen je slecht behandelen. Tien jaar geleden vluchtte hij uit Irak, hij was er als christen niet veilig. De start was moeilijk, maar tien jaar later spreekt hij vloeiend Nederlands en is succesvol ondernemer. In Irak was haren knippen een bijbaan tijdens zijn studie rechten. Eenmaal in Nederland werd knippen zijn beroep. Zeven jaar geleden kon hij een kapperszaak overnemen waarmee hij drie jaar geleden naar de Groenmarkt verhuisde. Hij vernoemde de zaak naar de Iraakse stad Nineveh, waar hij opgroeide.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.