Volledig scherm
PREMIUM
Kapper Samir Butros knipt al drie jaar lang iedere donderdag het haar van daklozen in zijn zaak Nineveh aan de Groenmarkt in Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Kapper Samir uit Zutphen knipt daklozen gratis: ‘Ze hebben het al moeilijk genoeg’

Samir Butros runt een succesvolle kapperszaak aan de Groenmarkt in Zutphen. En dat terwijl niet alle klanten betalen nadat ze keurig geknipt de deur uitlopen. Een keer per week worden bij Nineveh namelijk daklozen gratis van een nieuw kapsel voorzien. ,,Een daad van liefde voor kwetsbaren, die het al moeilijk genoeg hebben.”

Samir weet hoe het is om geen dak boven zijn hoofd te hebben, dat mensen je slecht behandelen. Tien jaar geleden vluchtte hij uit Irak, hij was er als christen niet veilig. De start was moeilijk, maar tien jaar later spreekt hij vloeiend Nederlands en is succesvol ondernemer. In Irak was haren knippen een bijbaan tijdens zijn studie rechten. Eenmaal in Nederland werd knippen zijn beroep. Zeven jaar geleden kon hij een kapperszaak overnemen waarmee hij drie jaar geleden naar de Groenmarkt verhuisde. Hij vernoemde de zaak naar de Iraakse stad Nineveh, waar hij opgroeide.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.