Kat zit vast in afgesloten telefoonwinkel in Zutphen: medewerker zorgt voor bevrijding

videoPasen, feest van de verrijzenis. En voor een kat in Zutphen feest van de bevrijding. Het dier zat enige tijd opgesloten in een telefoonwinkel van The Phone House, midden in de oude binnenstad. De kat werd zondagochtend in alle vroegte ontdekt door een voorbijganger. Een gealarmeerde medewerker heeft het dier bevrijd.

Een bericht van Daniëlle Dijkgraaf uit Zutphen in de Facebook-groep Wie Goed Doet, Goed Ontmoet leidde tot de ‘reddingsoperatie'. Zij vroeg zich af of iemand wist dat er een kat zat opgesloten in de winkel van The Phone House, op de hoek van de Beukerstraat met de Sprongstraat. Via-via werd al snel een medewerker van de telefoonwinkel in Zutphen gevonden: Nick Wijshake. Hij toog zondagochtend naar de winkel om het dier de vrijheid te geven.

Plafond

Vermoedelijk is de kat via het plafond de winkel binnengekomen. De kat is waarschijnlijk naar beneden gevallen toen het over een plafondplaat liep. Hoe het dier boven het plafond is terechtgekomen, is niet duidelijk. Na een aai over de bol werd het dier de vrijheid gegund.

Volledig scherm
De kat werd ontdekt door een voorbijganger en is vermoedelijk via het plafond de winkel binnengekomen. © Eigen foto
  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.