Volledig scherm
PREMIUM
Kees Luesink, hier als burgemeester van Doesburg. Enkele jaren na zijn overleden verdwijnt de Kees Luesink Award, die als eerbetoon werd uitgereikt in Zutphen waar hij een vertrouwd gezicht was. © gemeente Doesburg

Kees Luesink Award in Zutphen alweer ter ziele

De prijs als eerbetoon aan de overleden oud-Zutphense wethouder Kees Luesink en steun in rug voor initiatieven uit de stad verdwijnt alweer. Relatief niet lang na zijn overlijden houdt de naar Luesink vernoemde Award op te bestaan. Er blijkt te weinig animo om door te gaan met de onderscheiding en bijbehorende geldprijs voor initiatieven uit Zutphen. De stichting is opgeheven.

,,Jammer, maar dit besluit had m’n vader goed kunnen volgen’’, zegt Liza Luesink. Haar vader was wethouder in Zutphen en later burgemeester in Doesburg.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.