Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners

VideoTopwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.

Dumoulin staat nog tot het einde van dit jaar onder contract bij Team Sunweb, een van de vaste klanten van Hedi (afkorting van hebbedingetjes). Het familiebedrijf van Anouschka en Edwin Wolfhagen werkt al geruime tijd met de gerenommeerde wielerploeg. ,,Sunweb kwam via mond-tot-mondreclame bij ons terecht voor kerstpakketten’’, zegt Edwin. ,,Zij hebben renners over de hele wereld. We krijgen kort voor kerst van Sunweb een wensen- en adressenlijst voor de pakketten. Daarna gaan de pakketten naar de renners en het andere personeel. We sturen de pakketten voor Sunweb de hele wereld over, tot in Australië en Noord-Amerika.’’

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.