Mathijs ten Broeke (30). De wethouder uit Zutphen staat op de kandidatenlijst van de SP voor de landelijke verkiezingen in maart.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathijs ten Broeke (30). De wethouder uit Zutphen staat op de kandidatenlijst van de SP voor de landelijke verkiezingen in maart. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Kiezersbedrog? Wethouder Zutphen op kandidatenlijst Tweede Kamer, maar wil helemaal niet naar Den Haag

Op de kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart prijkt een opvallende naam uit Zutphen. Wethouder Mathijs ten Broeke (30) stelt zich verkiesbaar namens de socialisten. Maar een zetel in de Tweede Kamer ziet hij helemaal niet zitten.

  1. Bruggenbouwers moeten onze binnensteden door coronatijd loodsen: ‘Hij is onmisbaar’
    PREMIUM

    Bruggenbou­wers moeten onze binnenste­den door coronatijd loodsen: ‘Hij is onmisbaar’

    De corona-crisis versterkt en versnelt trends die al langere tijd gaande zijn in stadscentra. Leegstand loopt op terwijl online shoppen aan populariteit wint. Centrummanagers, zoals Remco Feith uit Zutphen, moeten ervoor zorgen dat binnensteden gezond en vitaal blijven. Ze krijgen binnenkort steun van de provincie Gelderland, die een aanvullende opleiding voor centrummanagers op poten zet. Maar wat doen ze nou eigenlijk precies, die binnenstadsmanagers?