Natuurspeelplaats Woeste Willem in Deventer.
Volledig scherm
Natuurspeelplaats Woeste Willem in Deventer. © Angelique Rondhuis

Kinderen in De Hoven krijgen een natuurspeelplaats

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Zutphen ligt, kunnen kinderen in De Hoven nog voor de zomer spelen op een natuurspeelplaats. Het college wil 200.000 euro uittrekken voor de realisatie van een natuurspeelplaats bij de groenstrook aan De Teuge bij Sterrenblik.

Op boomstammen springen, door bosjes rennen en water met een waterpomp omhoog halen. Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Zutphen ligt kunnen kinderen op De Hoven zich nog voor de zomer uitleven op natuurspeelplaats De Teuge bij Sterrenblik. Het college stelt de raad voor een bedrag van 200.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van de speelplaats. Jaarlijks wordt er dan 7656 euro uitgetrokken voor de onderhoud van de natuurspeelplaats.

Waterpomp

,,200.000 euro lijkt veel. In eerste instantie schrok ik ook van dat bedrag’’, bekent wethouder Annelies de Jonge. ,,Een natuurspeelplaats is niet goedkoper dan een normale speelplek. Wel het onderhoud, maar niet de aanleg. Er komt bijvoorbeeld een waterpomp met leidingen. Er liggen natuurlijk boomstammen, maar die moeten wel bewerkt worden.’’

Als de raad in april instemt met het voorstel wordt er in mei gestart met de aanleg van de natuurspeelplaats. In juli moeten de eerste kinderen zich dan kunnen uitleven op de bomen en andere natuurlijke hindernissen. 

Het benodigde bedrag van 200.000 euro wordt uit het programma Rivier in de Stad/ project Zuidelijke dorpsrand De Teuge. De provincie Gelderland heeft voor de herinrichting van de Zuidelijke dorpsrand een subsidie van 950.000 euro verstrekt.