Volledig scherm
Medewerkers van Hotel Thermen Bussloo tonen de Zoover-award. © Thermen Bussloo

Klanten lyrisch op beoordelingssite, awards voor Thermen Bussloo en Borkehof in Holten

Verschillende accommodaties in de regio mogen de prijzenkast uitbreiden met een gouden Zoover Award, die donderdag in de Jaarbeurs in Utrecht werden uitgereikt. De prijs is gebaseerd op reviews die vakantiegangers in 2018 op beoordelingssite Zoover.nl schreven. Dat waren er vorig jaar zo’n 250.000.  

In totaal vielen 24 accommodaties in de prijzen. Twaalf accommodaties kregen binnen hun categorie de beste beoordelingen en twaalf verblijven kregen een Zoover Award Platinum voor beste regionale accommodatie. Bed & breakfast De Droomhoeve uit Nunspeet kreeg de beste reviews in de categorie ‘Bed & Breakfast middel’, Vakantiehuis Borkehof uit Holten werd als beste kleine vakantiehuis beoordeeld en Hotel Vliegtuigsuite staat een jaar lang te boek als best gewaardeerd in de middenklasse van de hotels. Vakantiepark Hof van Salland is in de ogen van bezoekers het beste grote vakantiepark en Hotel Thermen Bussloo won in de categorie ‘hotel groot’. ,,Deze award zie ik als de grootst mogelijke beloning die wij van onze gasten kunnen krijgen. Dit is namelijk een award die uitgegeven wordt door bezoekers van ons hotel. Geen jury of stemrondes, maar op basis van echte reviews’’, zegt woordvoerder Frank Veldwachter van Thermen Bussloo. 

Klanten dwingen

Hij verwerpt de suggestie dat het eenvoudig is om de prijs binnen te slepen door bezoekers te vragen een positieve review te schrijven. ,,Je kunt gasten niet dwingen om een beoordeling achter te laten. Dit moet spontaan gebeuren, doordat gasten de behoefte voelen om te vertellen wat ze bij ons hebben beleefd. Je moet als wellnesshotel genieten van elke positieve review, maar vooral ook leren van elke kritische noot en die uiterst serieus nemen. Onze gasten bepalen immers ons succes.’’

De prijs leidt niet tot hogere entreeprijzen, belooft Veldwachter. ,,Nee, zeker niet. Sterker nog; we hebben er vandaag een feestje van gemaakt.’’

  1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.