Het contragewicht op de Oude IJsselbrug (zie foto-inzet) heeft tegen het hefportaal geschuurd. De Oude IJsselbrug wilde hierdoor dinsdag niet meer dicht, waardoor wegverkeer niet meer over de brug kon.
Volledig scherm
Het contragewicht op de Oude IJsselbrug (zie foto-inzet) heeft tegen het hefportaal geschuurd. De Oude IJsselbrug wilde hierdoor dinsdag niet meer dicht, waardoor wegverkeer niet meer over de brug kon. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau, Fotobewerking Merten Simons

Klemmende Oude IJselbrug bij Zuphen mogelijk ontstaan door renovatie in 2017

Update & VideoZUTPHEN - De klemmende Oude IJsselbrug bij Zutphen is dinsdagmiddag ontstaan doordat het contragewicht op de brug tegen het hefportaal heeft geschuurd. Mogelijk is dit veroorzaakt door de renovatie van de brug in 2017. Fietsers en automobilisten moesten dinsdag omrijden om op hun bestemming te komen. Rond 01.40 uur afgelopen nacht werden de problemen verholpen.

  1. Herdenking Joodse gemeenschap Zutphen heeft extra lading door gemis sleutelbewaarder Fred Senator
    PREMIUM

    Herdenking Joodse gemeen­schap Zutphen heeft extra lading door gemis sleutelbe­waar­der Fred Senator

    Het is een extra bewogen dodenherdenking op de Joodse Begraafplaats aan het Meijer Groenpad. De Zutphense Joodse gemeenschap staat niet alleen stil bij de Joden uit de Hanzestad die het leven lieten in de Tweede Wereldoorlog. De gedachten van de aanwezigen gaan ook uit naar Fred Senator, tot afgelopen herfst de sleutelbewaarder van de begraafplaats. Senator overleed in november vorig jaar op 84-jarige leeftijd.