Kompaan van ingesloten inbreker ontkomt na leegroven telefoonwinkel in Zutphen

VIDEODe inbreker die vannacht in Zutphen opgesloten raakte toen hij een telefoonwinkel wilde leegroven, blijkt niet alleen te hebben gewerkt. Een kompaan die buiten stond om spullen aan te nemen, ging ervandoor toen de politie arriveerde. Deze persoon is nog voortvluchtig.

In eerste instantie leek de inbraak in een telefoonwinkel aan de Beukerstraat eenvoudig op te lossen voor de politie: de inbreker stond namelijk nog binnen toen agenten arriveerden. Omwonenden waren rond 03.15 uur gewekt door flink wat lawaai in de straat. Zij zagen een man in de winkel The SmartPhone staan. De inbreker was door een gat in de glazen deur binnengekomen.

Nu blijkt dat een kompaan van de inbreker buiten stond om spullen aan te nemen. Toen de politie arriveerde, wist de verdachte te ontkomen door weg te rennen. In een naastgelegen portiek werd een rugtas gevonden met daarin gestolen goederen uit de telefoonwinkel. 

Klein gat

Het gat waardoor de twee spullen uit de winkel doorgaven, was voor de agenten niet groot genoeg om de verdachte aan te houden. Daarom werd de brandweer ingeschakeld om de beschadigde deur te openen. Daarna kon de man alsnog in de boeien worden geslagen.

Volledig scherm
De inbreker in Zutphen kon niets anders dan zich overgeven. © Wijkagent Noordveen Zutphen
  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.