Volledig scherm
Jos Slutter, bedrijfsleider van Albert Heijn XL. Zijn vestiging gaat vroeger open op zondag: vanaf 9.00 uur. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Kwart van Zutphenaren wil op zondag best om 6 uur naar de supermarkt

Zondagmorgen om zes uur naar de supermarkt? Een kwart van de Zutphenaren wil dat best, zo blijkt uit een poll die deze krant afgelopen weekeinde online zette. Het gemeentebestuur van Zutphen stelt voor dat supermarkten binnenkort op zondag vanaf zes uur 's ochtends mogen openen, in plaats van elf uur.

Er reageerden 115 mensen op de poll. Eén op de vier van de respondenten zegt niet te kunnen wachten totdat de Zutphense supers op de dag des Heren om zes uur in de ochtend hun deuren openen. Van die supermarkten heeft inmiddels bijna de helft aangegeven inderdaad vroeger te gaan openen, indien het voorstel erdoor komt bij de Zutphense gemeenteraad.

De Spar, gelegen tegenover het station, wil op zondag vanaf acht uur open zijn. Lidl en Albert Heijn XL doen hun deuren een uurtje later van het slot. De Jumbo en de Aldi beraden zich nog op de zondagse openingstijden. Coop houdt vast aan een openingstijd van 11.00 uur.