Vanuit de auto de laatste eer bewijzen aan Hans Imming, een mand langs het pad om bloemen of een kaart in te doen. Een uitvaart in tijden van corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit de auto de laatste eer bewijzen aan Hans Imming, een mand langs het pad om bloemen of een kaart in te doen. Een uitvaart in tijden van corona. © Arjan Gotink

Laatste groet aan Hans vanuit langsrijdende auto’s in Eefde: drive by-uitvaart is ‘bizar, maar ook wel mooi’

Het is een bijzondere gebeurtenis, deze vrijdag aan de Eefdese Enkweg in Eefde. Een lint auto's, stapvoets rijdend langs de grafkist met daarin Hans Imming. Een naar buiten gestoken hand, het autoraam omlaag. Voor een laatste groet of het afgeven van een bos bloemen of een kaart. Corona maakt creatief, ook in tijden van groot verdriet.

Hans Imming overleed afgelopen zaterdag op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van een in november vorig jaar opgelopen herseninfarct. Hij kende veel mensen en veel mensen kennen hem. Via zijn werk in de Zutphense messingfabriek van Outokumpu Copper (nu Aurubis). En door de paardensport van zijn dochters Jori en Beike. Die vele mensen moesten fatsoenlijk afscheid kunnen nemen van Hans, vond de familie Imming. En dat vergt vindingrijkheid vanwege de coronacrisis: bij uitvaarten zijn nu immers maximaal 30 personen toegestaan.