Volledig scherm
PREMIUM
Eline Stulp en haar zoontje Dylan doen al bijna vier maanden de afwas met de hand. Liander heeft nog geen geld uitgekeerd waarmee ze de vaatwasser kunnen vervangen. © Arjan Gotink

‘Liander is arrogant en gemakzuchtig, we kunnen toch niet overstappen’

Zeker dertig huishoudens in Zutphen werden in mei gedupeerd door energieaanbieder Liander. Door een te hoge spanning op het stroomnet sneuvelden tal van dure elektronica. Liander beloofde de schade snel te vergoeden. Bijna vier maanden later wachten nog veel mensen op hun geld. 

Cv-ketels vielen stil, tv’s brandden door, vriezers ontdooiden, vaatwassers pompten geen water meer rond. Op 13 mei zes over tien in de ochtend hoorden tientallen bewoners aan de Industrieweg, Deventerstraat en de Brandts Buijsstraat in Zutphen een paar luide ‘plops’. Veel van hun elektronica had het begeven. ‘Foutje’ van energieaanbieder Liander, die bij werkzaamheden een te hoge spanning op het stroomnet zette.

 1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
  PREMIUM
  Video

  Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

  Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.
 2. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.