Volledig scherm
Wethouder Jolanda Pierik en de twee Brummense Bikkels, Pieter Bolt en Kim Biezeman. © Peter Lous

Maatje Pieter en doorzetter Kim onderscheiden met de Brummense Bikkel

Kim Biezeman en Pieter Bolt uit Leuvenheim hebben de Brummense Bikkel, een jeugdlintje van de gemeente Brummen ontvangen. Zij kregen deze onderscheiding woensdagavond in hun woonplaats uitgereikt door wethouder Jolanda Pierik. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van Leuvenheims Belang.

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Kim Biezeman heeft vorig jaar als 13-jarige vier keer dertig kilometer gelopen tijdens de Nijmeegse 4-daagse en had daar een goed doel aan verbonden: Stichting Alzheimer. Haar oma en opa leden allebei aan de ziekte van Alzheimer. Haar oma is een week voor de vierdaagse overleden. Daar was Kim erg verdrietig over. Zij heeft de 4-daagse samen met haar vader gelopen. Familie, vrienden en bekenden hebben haar financieel gesteund. Uiteindelijk heeft zij 500 euro opgehaald. Kim is opnieuw aan het trainen voor de Nijmeegse 4-daagse.

Maatje

De 17-jarige Pieter Bolt is sinds ruim een jaar het maatje van Max Kroon, een jongen van dertien jaar met een lichamelijke beperking. Zijn ouders zochten een maatje voor Max.  Een jaar geleden is Pieter het maatje van Max geworden. Samen doen ze leuke dingen en hebben ze veel plezier. Ze gaan er met de tandem op uit om ergens even wat te drinken, een ijsje te eten of naar het zwembad te gaan. Of gewoon bij Pieter thuis in de tuin spelletjes doen of muziek maken. Max geniet er enorm van en ziet Pieter als zijn grote vriend. Hij heeft een foto van hun samen in een lijstje zitten en die gaat overal mee naar toe. Dus zelfs als Pieter er niet is, is hij er toch bij.