Volledig scherm
De kliko's. © Jordi Deckert Eastview media

Man in badjas gezien? Politie Zutphen zoekt verdachten in opvallende kleding

UPDATEEen opvallend opsporingsbericht van de politie in Zutphen: agenten zoeken vanavond naar drie mannen, waaronder iemand in een badjas. Het trio was voor het laatst gezien aan de Rietbergstraat. Inmiddels is een man aangehouden. De zoekactie naar de overige twee gaat door.

De politie zoekt de mannen vanwege een verdachte situatie. Wat er precies is gebeurd, blijft vooralsnog onduidelijk. Volgens een correspondent heeft het te maken met een verdachte situatie rond een woning waarvan de eigenaren op vakantie zijn. Een buurman hoorde een klap, ging kijken, zag de mannen vluchten en trof in een kliko kleding aan die daar niet thuis hoorde.

Begin van de avond ging via Burgernet een melding uit. Inmiddels is die actie stopgezet. Een man is aangehouden. Volgens de politie waren de heren opvallend gekleed. Een van hen draagt een badjas. De kleur is niet bekend gemaakt. De tweede loopt rond met ontbloot bovenlijf. De derde draagt zwarte kleding, waaronder een korte broek. 

De politie meldt dat de mannen een getint uiterlijk hebben. Waarschijnlijk rijden ze rond in een grijze Toyota Yaris. Het kentekennummer begint met XP. De auto is gezien in de buurt van de Rietbergstraat. 

  1. Kunnen deze veroordeelden met een psychiatrische stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?
    PREMIUM

    Kunnen deze veroordeel­den met een psychiatri­sche stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?

    Patiënten met een psychiatrische stoornis, die veelal in aanraking met justitie zijn geweest of dreigen te komen, terug laten keren in de samenleving. Als het aan minister Dekker ligt kan dat met minder geld. Geen optie, vindt FPA De Boog in Warnsveld. Zorginstelling GGNet, waar De Boog onder valt, staat samen met zeven andere zorginstellingen voor de rechter om de bezuiniging aan te vechten. Wie zitten er nu eigenlijk in De Boog? En wat zijn de gevolgen als de bezuiniging wordt doorgevoerd?