Volledig scherm
De kliko's. © Jordi Deckert Eastview media

Man in badjas gezien? Politie Zutphen zoekt verdachten in opvallende kleding

UPDATEEen opvallend opsporingsbericht van de politie in Zutphen: agenten zoeken vanavond naar drie mannen, waaronder iemand in een badjas. Het trio was voor het laatst gezien aan de Rietbergstraat. Inmiddels is een man aangehouden. De zoekactie naar de overige twee gaat door.

De politie zoekt de mannen vanwege een verdachte situatie. Wat er precies is gebeurd, blijft vooralsnog onduidelijk. Volgens een correspondent heeft het te maken met een verdachte situatie rond een woning waarvan de eigenaren op vakantie zijn. Een buurman hoorde een klap, ging kijken, zag de mannen vluchten en trof in een kliko kleding aan die daar niet thuis hoorde.

Begin van de avond ging via Burgernet een melding uit. Inmiddels is die actie stopgezet. Een man is aangehouden. Volgens de politie waren de heren opvallend gekleed. Een van hen draagt een badjas. De kleur is niet bekend gemaakt. De tweede loopt rond met ontbloot bovenlijf. De derde draagt zwarte kleding, waaronder een korte broek. 

De politie meldt dat de mannen een getint uiterlijk hebben. Waarschijnlijk rijden ze rond in een grijze Toyota Yaris. Het kentekennummer begint met XP. De auto is gezien in de buurt van de Rietbergstraat. 

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.