Volledig scherm
De auto van de verdachte werd uiteindelijk klemgezet met ene politiebusje. © Politie Zutphen

Man probeert tijdens achtervolging in Zutphen politieauto van de weg te duwen

UpdateNa een wilde auto-achtervolging in de omgeving van Zutphen heeft de politie op nieuwjaarsnacht een 27-jarige Zupthenaar gearresteerd voor poging tot doodslag en drugsbezit. De man reed met zijn auto in op agenten in hun dienstauto. Zijn bijrijder, een 22-jarige Deventerse, werd ook opgepakt.

Omstreeks 03.30 uur zagen agenten tijdens hun surveillance in Zutphen een voertuig dat mogelijk betrokken was bij een bedreiging bij een woning in Warnsveld. Hierbij zou een vuurwapen zijn gebruikt. De bestuurder negeerde echter het stopteken van de agenten die in een burgerauto reden en ging er vol gas vandoor. 

Na een korte achtervolging waarbij door de vluchtauto zeer hoge snelheden werd gehaald en waarbij diverse keren werd geprobeerd de politieauto van de weg te duwen, kon deze uiteindelijk met behulp van assistentie van twee andere politieauto’s tot stoppen worden gedwongen in De Stoven.

Alle auto’s raakten beschadigd. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen werden verdachten met getrokken pistool uit de auto gehaald. 

Wapens en drugs

In de auto werden messen en een zelfgemaakte knuppel aangetroffen. Bij fouillering van de man werd een aanzienlijke hoeveelheid drugsbolletjes aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen om welk type drugs het gaat. 

Het tweetal zit vast in het cellencomplex van Doetinchem.

Volledig scherm
De politie trof een zelfgemaakte knuppel, messen, drugs en drank in de auto van de verdachte aan. © Politie Zutphen