Volledig scherm
Rechtbank Zutphen © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Man uit Zutphen (40) vrijgesproken van verkrachting: zijn ‘slachtoffer’ legde tegenstrijdige verklaringen af

De rechter heeft een 40-jarige man uit Zutphen donderdagmiddag vrijgesproken van verkrachting en gijzeling. De man had in de zomer van 2018 seks met een vrouw, die aangifte tegen hem deed. Volgens de rechter kan er niet bewezen worden dat er sprake was van dwang.

Volgens de man was de seks dat vrijwillig, volgens de vrouw niet.

In de rechtbank van Zutphen woog de rechter mee dat de vrouw vaker dan eens wisselende en tegenstrijdige verklaringen aflegde. Die tegenstrijdige verklaringen deed ze onder meer over een filmpje. Justitie meldt niet wat op de beelden te zien. 

De rechter vindt dat die tegenstrijdige verklaringen ernstig afbreuk doen aan de betrouwbaarheid van haar verhaal. 

De man werd daarom vrijgesproken van verkrachting en gijzeling, maar kreeg wel een boete voor een ander zaak: hij was in bezit van een stroomstootwapen. De man moet daarom 550 euro betalen.

 1. Nationale brandweertitel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’
  PREMIUM
  Video

  Nationale brandweer­ti­tel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’

  Het is feest bij het Zutphense brandweerkorps. Zes spuitgasten uit de Hanzestad behaalden afgelopen zaterdag in Harskamp de Nederlandse titel in de landelijke TAS-HD klasse. Het Zutphense brandweerteam presteerde bij het bestrijden van een in scene gezette brand het beste van de negen finalisten en leverde in de persoon van Martijn van der Linde (37) tevens 's lands beste bevelvoerder. Ook in 2010 legden de Zutphense brandweerlieden beslag op de titel.
 2. Dwergteckel Takkie doodgebeten door bullmastiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’
  PREMIUM
  Video

  Dwergtec­kel Takkie doodgebe­ten door bullmas­tiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’

  Een heerlijke, zonnige wandeling met haar hond door het Veldesebos aan de rand van Warnsveld. Dat was afgelopen donderdagmiddag het plan van Tineke Kloosterboer uit Zutphen. Maar het uitje met haar dwergteckel Takkie veranderde in een complete nachtmerrie. Voor haar ogen werd de teckel doodgebeten door een andere hond. ,,Ik blijf die film maar afspelen in mijn hoofd.’’