Volledig scherm
Rechtbank Zutphen © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Man uit Zutphen (40) vrijgesproken van verkrachting: zijn ‘slachtoffer’ legde tegenstrijdige verklaringen af

De rechter heeft een 40-jarige man uit Zutphen donderdagmiddag vrijgesproken van verkrachting en gijzeling. De man had in de zomer van 2018 seks met een vrouw, die aangifte tegen hem deed. Volgens de rechter kan er niet bewezen worden dat er sprake was van dwang.

Volgens de man was de seks dat vrijwillig, volgens de vrouw niet.

In de rechtbank van Zutphen woog de rechter mee dat de vrouw vaker dan eens wisselende en tegenstrijdige verklaringen aflegde. Die tegenstrijdige verklaringen deed ze onder meer over een filmpje. Justitie meldt niet wat op de beelden te zien. 

De rechter vindt dat die tegenstrijdige verklaringen ernstig afbreuk doen aan de betrouwbaarheid van haar verhaal. 

De man werd daarom vrijgesproken van verkrachting en gijzeling, maar kreeg wel een boete voor een ander zaak: hij was in bezit van een stroomstootwapen. De man moet daarom 550 euro betalen.

  1. Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

    Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

    De Zutphense muzikant Luuk Nengerman zat zes jaar geleden in de klas bij Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. ,,We deden tegelijkertijd de vooropleiding voor de Rockacademie in Tilburg en waren allebei nog zoekende als muzikant’’, zegt gitarist Nengerman, bekend van de tributebands Touch of Toto en H6. ,,We haalden allebei de Rockacademie. Ik haakte af, het voelde voor mij als een keurslijf. Duncan ging door en ik vind het razendknap wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt.’’