De politie zag wat er gebeurde.
Volledig scherm
De politie zag wat er gebeurde. © Politie

Man wil politie te slim af zijn en gooit hennep op straat als agenten voor de deur staan

Een 29-jarige Zutphenaar dacht de politie te slim af te zijn. Toen de politie aan de deur stond probeerde hij nog snel zijn hennep de deur uit te werken, maar dat was tevergeefs. 

 1. Zutphen wil drank, sigaretten en kilo's wegwerken bij inwoners; heeft de gemeente een punt of is zij maar een stel bemoeials?
  PREMIUM

  Zutphen wil drank, sigaretten en kilo's wegwerken bij inwoners; heeft de gemeente een punt of is zij maar een stel bemoeials?

  Té veel Zutphenaren - vooral jongeren - roken en drinken teveel en zijn te dik, aldus de gemeente. Dat moet veranderen, vinden de Zutphense beleidsbepalers. Ze gaan daar de komende jaren hard aan werken, onder andere met voorlichtingscampagnes op scholen en begeleiding voor mensen met overgewicht en een slechte conditie. Hoe denken de Zutphenaren daarover?
 1. De tijd glipt doodzieke Marleen (26) uit Zutphen door de vingers: ‘De wil om te leven houdt me overeind’
  PREMIUM
  VIDEO

  De tijd glipt doodzieke Marleen (26) uit Zutphen door de vingers: ‘De wil om te leven houdt me overeind’

  Soms is Helma van Dijk de wanhoop nabij als ze aan haar dochter Marleen denkt. Bijvoorbeeld als ze een stel meiden vrolijk kibbelend door Zutphen ziet huppelen. ‘Dat had mijn dochter ook moeten doen’, denkt Helma dan. Maar Marleen (26) kan het niet. De Zutphense is al jarenlang doodziek vanwege een instabiele nek. Een peperdure operatie in Spanje is haar enige optie om in leven te blijven. Daarom is ze een crowdfundingactie gestart (https://stichtinghoopvoormarleen.nl/).