Bij een appartementencomplex aan de Ruys de Beerenbrouckstraat zijn met de jaarwisselingen de brievenbussen opgeblazen. Dit soort kosten komen niet voor rekening van de gemeente Zutphen, waardoor de vuurwerkschade van de afgelopen jaarwisseling in de openbare ruimte nog ver boven de 16.000 uitkomt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een appartementencomplex aan de Ruys de Beerenbrouckstraat zijn met de jaarwisselingen de brievenbussen opgeblazen. Dit soort kosten komen niet voor rekening van de gemeente Zutphen, waardoor de vuurwerkschade van de afgelopen jaarwisseling in de openbare ruimte nog ver boven de 16.000 uitkomt. © Archieffoto Arjan Gotink

Meer dan 16.000 euro schade door vuurwerk in Zutphen, ‘werkelijke schade nog veel hoger’

Kapotte rioolputten, opgeblazen prullenbakken, weggeschoten verkeersborden, een weggevaagde middengeleider en een vernielde lantaarnpaal. Een greep uit de vuurwerkschade rond de jaarwisseling in Zutphen. Die kost de gemeente Zutphen meer dan 16.000 euro.

Geld dat de gemeente Zutphen de afgelopen maand heeft bezuinigd door de nieuwjaarsreceptie te versoberen en de kerstbomen in het centrum niet meer op te tuigen, verdampt alsnog door de jaarwisseling. De schade door vuurpijlen, knalvuurwerk en ander legaal en illegaal vuurwerk bedraagt op dit moment al 16.210 euro. ,,Het totaalbedrag zal nog iets verder oplopen. De inventarisatie is nog niet helemaal rond, maar het grootste deel hebben we in beeld’’, zegt gemeentewoordvoerder Anniek Neve.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’