Van dit busje moeten straks twee exemplaren door Zutphen rijden om ouderen comfortabel naar het centrum te kunnen vervoeren en weer terug te brengen.
Volledig scherm
Van dit busje moeten straks twee exemplaren door Zutphen rijden om ouderen comfortabel naar het centrum te kunnen vervoeren en weer terug te brengen. © Spijkstaal

Minibusjes voor Zutphense ouderen gaan later de weg op: ‘We wachten Rutte’s persconferentie af’

Oudere Zutphenaren die slecht ter been zijn en mindervaliden moeten nog even geduld hebben voordat ze met een elektrisch minibusje de binnenstad in kunnen. De twee busjes zouden deze week de weg op gaan, maar dat is onder andere vanwege de aangescherpte coronamaatregelen uitgesteld.

  1. Zutphen wil drank, sigaretten en kilo's wegwerken bij inwoners; heeft de gemeente een punt of is zij maar een stel bemoeials?
    PREMIUM

    Zutphen wil drank, sigaretten en kilo's wegwerken bij inwoners; heeft de gemeente een punt of is zij maar een stel bemoeials?

    Té veel Zutphenaren - vooral jongeren - roken en drinken teveel en zijn te dik, aldus de gemeente. Dat moet veranderen, vinden de Zutphense beleidsbepalers. Ze gaan daar de komende jaren hard aan werken, onder andere met voorlichtingscampagnes op scholen en begeleiding voor mensen met overgewicht en een slechte conditie. Hoe denken de Zutphenaren daarover?