Kwartetten bejaarden Een speciaal kwartetspel moet Rotterdamse ouderen weerbaar maken tegen familie, kennissen en verzorgers die hen geld proberen af te troggelen. Het spel maakt deel uit van een nieuwe grote campagne die de politie Rotterdam-Rijnmond deze week start tegen financiële uitbuiting. Doordat de babyboomers oud worden en de overheid zich terugtrekt (participatiemaatschappij) blijven mensen veel langer zelfstandig wonen. Nu al zijn jaarlijks 200.000 ouderen slachtoffer van mishandeling of profiteurs. Dat zijn in vrijwel altijd bekenden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kwartetten bejaarden Een speciaal kwartetspel moet Rotterdamse ouderen weerbaar maken tegen familie, kennissen en verzorgers die hen geld proberen af te troggelen. Het spel maakt deel uit van een nieuwe grote campagne die de politie Rotterdam-Rijnmond deze week start tegen financiële uitbuiting. Doordat de babyboomers oud worden en de overheid zich terugtrekt (participatiemaatschappij) blijven mensen veel langer zelfstandig wonen. Nu al zijn jaarlijks 200.000 ouderen slachtoffer van mishandeling of profiteurs. Dat zijn in vrijwel altijd bekenden. © Oscar Balkenende

Misbruik van ouderen komt vaker voor dan gedacht: Liever dood dan aangifte doen tegen de zoon die je bestal

In Zutphen veroordeelde de politierechter donderdag een vrouw die 7000 euro van haar moeder stal tot een taakstraf van 100 uur. Misbruik van ouderen is voor Veilig Thuis IJsselland komend jaar een speerpunt. De cijfers laten volgens hen slechts het topje van de ijsberg zien.

1 reactie

 • berrie den vossen

  2 maanden geleden
  wanneer je kind niet het respect kan opbrengen naar diens ouders toe, afhankelijk van het soort opvoeding die kinderen hebben genoten, hoeft deze in mijn optiek ook niet op respect te rekenen. van mij stelen? ik doe gewoon aangifte. wie niet luisteren wil moet maar voelen.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. 
Creatief met fruit op basisschool in Zutphen: ‘Ik had iets groots en geels met allemaal prikkeltjes’
  PREMIUM
  Video

  Creatief met fruit op basis­school in Zutphen: ‘Ik had iets groots en geels met allemaal prikkel­tjes’

  In plaats van begrijpend lezen of knutselen, leerden de kinderen van groep 4 van obs De Waaier in Zutphen vandaag belangrijke lessen over gezonde voeding, zoals fruit. De kinderen gingen aan de slag met appels, bananen, peren en allerlei andere soorten fruit, die ze aan stokjes regen. ,,Kinderen leren dat fruit lekker is en dat je er creatief mee kunt zijn.’’