Yvonne ten Holder voor het schoolgebouw van het Baudartius College. Het raadslid van D66 Zutphen kreeg een meerderheid van de gemeenteraad mee om het historische gebouw aan te wijzen als gemeentelijk monument, waardoor sloop in feite geen optie meer is.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne ten Holder voor het schoolgebouw van het Baudartius College. Het raadslid van D66 Zutphen kreeg een meerderheid van de gemeenteraad mee om het historische gebouw aan te wijzen als gemeentelijk monument, waardoor sloop in feite geen optie meer is. © Jeroen Jazet

Monumentenstatus moet sloop van historisch schoolgebouw in Zutphen voorkomen: ‘Schoonheid in eenvoud’

Over zo’n drie jaar komt het schoolgebouw van het Baudartiuscollege in Zutphen leeg te staan. Het pand komt dan weer in handen van de gemeente, dat nog een nieuwe invulling voor de locatie zoekt. Daarbij zal het historische pand blijven bestaan. Een ruime meerderheid van de raad wil het pand nu aanwijzen als gemeentelijk monument, waardoor sloop geen optie meer is. 

0 reacties

  1. Oplichter ouderen in Zutphen ‘handelt op schandalige en schadelijke manier’, maar hoeft niet de cel in
    PREMIUM
    1

    Oplichter ouderen in Zutphen ‘handelt op schandali­ge en schadelij­ke manier’, maar hoeft niet de cel in

    Kenji P. (19) uit Veldhoven ging op 15 juni vorig jaar samen met een onbekend gebleven partner in crime bij meerdere Zutphense ouderen langs om ze geld afhandig te maken, zich voordoend als bankmedewerker. Een dag eerder maakte de jonge verdachte op die manier al zo’n 1200 euro cash en 2200 euro aan sieraden buit bij een oudere dame in Goes. Dat acht de politierechter in Zutphen bewezen. Kenji P. moest zich daar woensdag verantwoorden, maar de jonge verdachte kwam niet opdagen.