Demonstratie leer bewerken zoals dat vroeger gebeurde.
Volledig scherm
Demonstratie leer bewerken zoals dat vroeger gebeurde. © Musea Zutphen

Musea Zutphen laten oude ambachten herleven in Maand van de geschiedenis

In de Maand van de geschiedenis bieden musea in Zutphen een kijkje in de wereld van oude ambachten. Zo staat de mobiele ArcheoHotspot met historisch gereedschap klaar en demonstreren speciale acteurs oude ambachten.

 1. Winkel met kleding van IJssel-plastic waagt stap naar hartje Zutphen: ‘Hier ga ik niet meer weg’
  PREMIUM
  met video

  Winkel met kleding van IJs­sel-plas­tic waagt stap naar hartje Zutphen: ‘Hier ga ik niet meer weg’

  Zwerfafval uit de IJssel vissen en daar broeken, blouses of jurken van maken. Hanneke Siebelink (56) vergaarde er de afgelopen jaren nationale bekendheid mee. Nog dit jaar liggen de eerste kledingstukken van haar kledinglijn River Fashion bij haar zelf in de winkel. Haar concept slaat nu zó aan, dat ze met haar winkel Míramé een opvallende verhuizing maakt naar de Turfstraat, in het stadshart van Zutphen.
 2. Roulerende ‘toverstaffen’ moeten zorgen dat Zutphenaren elkaar meer helpen
  PREMIUM

  Roulerende ‘toverstaf­fen’ moeten zorgen dat Zutphena­ren elkaar meer helpen

  Amper rond kunnen komen door de gestegen energieprijzen, levensmiddelen die duurder worden en eenzaamheid. Het is voor sommige mensen de bittere realiteit. Veel van hen kunnen wel wat hulp gebruiken, maar durven daar vaak niet om te vragen. Met roulerende ‘toverstaffen’ wil de gemeente Zutphen inwoners aansporen elkaar meer te helpen. ,,We willen mensen inspireren iets voor een ander te doen.”