Volledig scherm
© ANP

Museum Erve Eme in Zutphen gewild doelwit inbrekers: vijfde keer in korte tijd raak

Erve Eme in Zutphen is opnieuw bezocht door dieven. Maandagavond werden twee deuren geforceerd en werd voor zeker tweeduizend euro aan gereedschappen gestolen. Het is al de vijfde keer in korte tijd dat het museum het slachtoffer werd van dieven.

Op Facebook zegt het bestuur van het museum boos en verdrietig te zijn. ,,Vrijwilligers werken keihard aan een voor iedereen leuk en mooi middeleeuws erf, maar een stel schoften vindt het blijkbaar gemakkelijk om bij ons te komen shoppen.’'

Vijfde keer

Het is de vijfde keer in korte tijd dat is ingebroken op het terrein van Erve Eme, waarvan twee keer bij een ander bedrijf. Eerder werden ook al gereedschappen gestolen. ,,Er is nu echt niets meer te halen’', zegt voorzitter Patrick Reeuwijk. Hij hoopt dat donateurs het museum uit de brand helpen.

Erve Eme is een klein archeologisch openluchtmuseum. Vrijwilligers onderhouden de reconstructies van gebouwen uit de Frankische tijd en tonen oude ambachten. De gebouwen uit de periode na het vertrek van de Romeinen en vóór de komst van Karel de Grote zijn gebaseerd op archeologische vondsten.