Volledig scherm
PREMIUM
Geelvinck Muziek Museum © fotograaf Roland Spek (1)

Muziek Museum vertrekt uit Zutphen door ‘dramatisch vochtprobleem’

Een ‘dramatisch vochtprobleem’ heeft de directie van Muziek Museum Geelvinck doen besluiten om de onderhandelingen met de gemeente over de aankoop van het pand ‘De Wildeman’ aan de Zaadmarkt stop te zetten. Het museum vertrekt uit Zutphen.

Dit heeft directeur Jurn Buisman vandaag bekendgemaakt. ,,Zo komt er een treurig einde aan de strijd voor het behoud van het Geelvinck Muziek Museum Zutphen in dit rijksmonument. De restauratiezaal en de concertzaal zijn al ontruimd, mede in verband met het vochtprobleem. Het museum is nog tot en met zondag open. We zetten onze activiteiten elders voort.”

  1. In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn
    PREMIUM
    Video

    In ‘The Voice’ schitteren­de Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

    Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk. Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.”