Volledig scherm
De politie in Zutphen heeft na een wilde achtervolging in de binnenstad een inbreker aangehouden. © Politie Zutphen

Na wilde achtervolging in binnenstad Zutphen houdt politie inbreker aan

updateDe politie heeft vrijdagavond in Zutphen een woninginbreker aangehouden. Na een achtervolging door de binnenstad werd de man uiteindelijk met de hulp van een politiehond aangehouden.

De politie rukte uit na een melding van een woninginbraak in de buurt van de Rietbergstraat in Zutphen. De verdachte ging er vandoor toen de politie arriveerde. Zelf spreekt de politie van een wilde achtervolging die al begon aan het einde van de middag. Hierbij zou gebruik zijn gemaakt van een grijze Toyota Yaris. Meerdere Zutphenaren spreken op social media van een levensgevaarlijke situatie. Met een noodgang zou er onder meer door de Beukerstraat, in het centrum van Zutphen, zijn gereden. De man is uiteindelijk rond 19.30 uur aangehouden aan de Clara Schumannstraat.

Een getuige laat weten dat de man bij de Clara Schumannstraat met een tas een tuin in rende. Daar dook een agent met een politiehond op, waarna de man nogmaals probeerde te ontkomen. Volgens de getuige zou de man vervolgens door de politie hond zijn gegrepen.

Badjas

In de loop van de avond verspreidde de politie een burgernet-melding met een signalement van drie mannen. Eén van hen zou rondlopen in een badjas, de ander met ontbloot bovenlijf en een derde man in zwarte kleding. Een van de drie verdachten is vervolgens opgepakt. Naar de twee andere verdachten is de politie nog op zoek. Ook zoekt de politie nog naar de grijze Toyota Yaris.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.