De kamerverlichting aan- en uitdoen of op straat met een zaklamp op je telefoon knipperen: Thérèse Hulshof uit Zutphen vindt alles dat bijdraagt aan 'verbinding' prima in de nieuwjaarsnacht.
Volledig scherm
PREMIUM
De kamerverlichting aan- en uitdoen of op straat met een zaklamp op je telefoon knipperen: Thérèse Hulshof uit Zutphen vindt alles dat bijdraagt aan 'verbinding' prima in de nieuwjaarsnacht. © Jeroen Jazet

Niet knallend, maar knipperend met de lampen het nieuwe jaar in, zegt Zutphense

Omdat we deze keer niet samen én knallend met vuurwerk de jaarwisseling kunnen vieren, hoopt Thérèse Hulshof uit Zutphen dat heel Nederland al knipperend met de huiskamerverlichting het nieuwe jaar in wil gaan. ,,Dan vieren we het toch nog een beetje samen.”

 1. Jongerenstraatcoach Fatih krijgt er in Zutphen eindelijk collega bij: ‘Geregeld jongen huilend aan de telefoon’
  PREMIUM

  Jongeren­straat­coach Fatih krijgt er in Zutphen eindelijk collega bij: ‘Geregeld jongen huilend aan de telefoon’

  Tijdens de recente coronarellen was hij op straat tussen de jongeren. Fatih Eren is een jongerenstraatcoach in de gemeente Zutphen. Hij probeert jongeren die in de knel zitten te helpen, gaat met ze in gesprek en bouwt een vertrouwensband met ze op. Tot dusverre stond hij daar alleen voor, maar niet lang meer. Zutphen trekt geld uit voor een extra jongerenstraatcoach naast Eren. ,,‘Nee, hij naait je niet’, zeggen ze vaak in hun taal over mij. Zo is het ook.’’
 2. Mezenvilla’s van Mayke en haar maatjes vliegen de Zutphense Steengoed-winkel uit, tot in Amerika aan toe
  PREMIUM
  VIDEO

  Mezenvilla’s van Mayke en haar maatjes vliegen de Zutphense Steen­goed-win­kel uit, tot in Amerika aan toe

  Als Mayke Nijstad (18) eenmaal op de tandem zit met vader Jan, is ze helemaal in haar element. Want dan worden er mezenhuisjes bezorgd. Mayke heeft het syndroom van Down en maakte de huisjes bij Steengoed, een werkplaats in Zutphen voor mensen met een verstandelijke beperking. De spullen die Mayke en haar maatjes daar maken, worden verkocht in de winkel die aan de werkplaats vastzit. Mayke's mezenvilla’s zijn populair. Er is zelfs zo'n vogelhuisje besteld vanuit Amerika.
 1. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

 2. 'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn
  Play

  'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn