Volledig scherm
PREMIUM
Roeivereniging Isala krijgt een nieuw botenhuis. De nieuwe loopbrug is er al. © PVG

Nieuw botenhuis roeivereniging Isala uit Zutphen mede mogelijk dankzij betrokken en kundige leden

Roeivereniging Isala krijgt een nieuw botenhuis. De werkzaamheden voor de moderne en grotere versie zijn al gestart. Eind van de zomer moet het nieuwe botenhuis in de Marshaven in Zutphen liggen.

Het aantal leden van de roeivereniging groeit ieder jaar gestaag en dus werd het de laatste tijd behoorlijk krap bij Isala. Daarnaast is het botenhuis oud en vergt het flink wat onderhoud. De houten opbouw van het botenhuis stamt uit 1971 en is aan een grote renovatie toe. Het stalen ponton waar het botenhuis op drijft, is nog tientallen jaren ouder en moet om de zes of zeven jaar naar de werf. Deze onderhoudskosten zijn aanzienlijk. Bovendien voldoet het bouwsel niet meer aan alle eisen die de vereniging stelt. Isala is nog op zoek naar een nieuwe eigenaar voor het oude botenhuis.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.