Volledig scherm
PREMIUM
Zutphen wil nieuw leven blazen in Industriehaven. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Nieuw leven voor haven in Zutphen om industrieterrein aantrekkelijker te maken

Ondernemers en de gemeente Zutphen kijken naar de mogelijkheid om de Industriehaven te verdiepen. Voor bedrijven op het industrieterrein De Mars is het dan mogelijk om grotere schepen binnen te laten varen, waardoor het industrieterrein bovendien aantrekkelijker wordt voor nieuwe bedrijven. 

De Industriehaven zover uitbaggeren dat boten tot 110 meter lang de bedrijven op Industrieterrein De Mars kunnen bereiken. Dat is het plan van de gemeente Zutphen en ondernemers op het industrieterrein langs de IJssel. Gezamenlijk kijken ze naar de mogelijkheid om de haven aantrekkelijker te maken voor het bedrijfsleven. De enige horde is de financiering. Het uitbaggeren van de haven gaat 1,3 miljoen euro kosten en de gemeente Zutphen heeft geen geld.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.