Volledig scherm
PREMIUM
Zutphen wil nieuw leven blazen in Industriehaven. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Nieuw leven voor haven in Zutphen om industrieterrein aantrekkelijker te maken

Ondernemers en de gemeente Zutphen kijken naar de mogelijkheid om de Industriehaven te verdiepen. Voor bedrijven op het industrieterrein De Mars is het dan mogelijk om grotere schepen binnen te laten varen, waardoor het industrieterrein bovendien aantrekkelijker wordt voor nieuwe bedrijven. 

De Industriehaven zover uitbaggeren dat boten tot 110 meter lang de bedrijven op Industrieterrein De Mars kunnen bereiken. Dat is het plan van de gemeente Zutphen en ondernemers op het industrieterrein langs de IJssel. Gezamenlijk kijken ze naar de mogelijkheid om de haven aantrekkelijker te maken voor het bedrijfsleven. De enige horde is de financiering. Het uitbaggeren van de haven gaat 1,3 miljoen euro kosten en de gemeente Zutphen heeft geen geld.

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’